Kultur

Solgt for 270 millioner kroner

Denne tegningen av kunstneren Raphael satte rekord da den ble solgt.

Kunstneren Raphael levde under renessanse-tiden i Italia. Nå er en av tegningene hans solgt til en rekordhøy pris. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Tegningen heter «Apostelens hode». Den ble solgt av auksjonshuset Sotheby's i London i Storbritannia. Tegningen ble solgt for 29,7 millioner britiske pund, skriver den britiske nettavisa telegraph.co.uk. Det er nesten 270 millioner kroner.

Det var dobbelt så mye som Sotheby's trodde de ville få. Prisen var også den høyeste noen gang for et kunstverk på papir.

LES MER HER: – Amerikansk milliardær kjøpte «Skrik»

Tegningen har vært en del av samlingen med kunst til den adelige familien Cavendish. De har eid tegningen siden 1700-tallet. Det er ikke kjent hvem som kjøpte tegningen. Men personen som bød på den, jobber ofte for russere, skriver nettavisa guardian.co.uk.

Bare to ganger før de siste 50 årene er lignende kunstverk av Raphael solgt på auksjon. Sist var i 2009. Da ble det solgt en tegning for 264 millioner kroner hos auksjonshuset Christie's.

Raphael het egentlig Raffaello Sanzio da Urbino. Han lagde svært mange kunstverk. Blant annet finnes det en del kunst av ham i Det sixtinske kapell i Vatikanstaten. Raphael var 37 år da han døde i 1520.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå