Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Solgte 950.000 bøker om Donald Trumps oppvekst på én dag

Mary Trump har skrevet en bok om onkelen Donald. Den er allerede en stor suksess. Bare på én dag ble det solgt 950.000 av boka.

Det er forlaget Simon & Schuster som gir ut boka. Det er salgs-rekord for dem. De mener det viser at mange amerikanerne som er interessert i oppveksten til presidenten. De vil vite hva som er årsaken til at han ble den mannen han er.

- Boken er blitt noe folk snakker om i hele landet. Det er noe som skjer med få bøker. Den har blitt et kulturelt fenomen allerede. Vi mener det er en må-lese-bok for alle som er interessert i hvordan en familie kan skape det som nå er verdens mektigste mann, sier Jonathan Karp. Han er toppsjef i forlaget.

Les mer: Niesen kaller Trump verdens farligste mann

Men selv om boka har solgt godt, er den langt nede på historiens mest solgte bøker på dag én. J.K. Rowlings sjuende og siste Harry Potter-bok solgte 8,3 millioner eksemplarer første dag.

Det er ingen plan om å lage en norsk utgave av boka, ifølge nettstedet Bok365. Men nordmenn er veldig interesserte i boka. SD Books importerer bøker til Norge. Trygve Arlind sier at det kommer mange bestillinger om å kjøpe boka på engelsk.

Boken til John Bolton er også populær. Bolton var rådgiver for sikkerhet hos Trump. Den boken har vært sommerens bestselger hos SD Books. Trump har prøvd å stoppe bøkene til både niesen og Bolton. Men han fikk ingen støtte hos domstolene.

Les også: Kvittet seg med Bolton

– Det kommer stadig flere bestillinger av boken til niesen. Hun er på god vei til å selge like godt som Bolton-boken gjorde. Det er jo to helt forskjellige typer bøker. Begge bøkene er nok ferskvare. Vi forventer at det er mange som kjøper de i starten, så det er viktig for oss å få bøker til Norge så fort som mulig, sier Arlind til Bok365.