Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sølv til norsk kokk

Norske Christopher W. Davidsen tok sølv i EM for kokker. Han er videre til verdensfinalen.

Kokker fra 20 land var samlet i Budapest i Ungarn onsdag. De kjempet om å bli Europas beste kokk i Bocuse d'Or Europe. Norske Christopher W. Davidsen sikret sølv i konkurransen. Tamas Szell fra Ungarn vant.

Sølv gir en premie på rundt 80.000 kroner. Davidsen får også delta i finalen i Bocuse d'Or. Den er i Lyon i Frankrike neste år. Der skal han konkurrere mot kokker fra hele verden.

Konkurransen i Budapest varte i to dager. Kokkene måtte lage en rett med kjøtt, og en rett med fisk. Begge rettene skulle være for 14 personer.

Davidsen syntes konkurransen gikk bra. Han var fornøyd med alt, sa han til nettstedet godt.no.

– Vi jobbet ryddig og fint. Og så lagde vi all maten fra bunnen av. Det at vi stod og laget alt fra bunnen av, tror jeg gjorde at vi skilte oss ut, sa Davidsen før resutlatet var klart.

Davidsen hadde med seg commis (assistent) Håvard Werkland og trener Gunnar Hvarnes. Laget har trent i tre måneder på Gastronomisk Institutt utenfor Stavanger.

Davidsen kommer fra Stavanger. Han jobber som konsernkjøkkensjef på restaurantene Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim. I fjor vant han konkurransen Årets kokk i Oslo.