Kultur

Sommermusikk fra Rita Eriksen

En sommeraktig countrylåt blir første smakebit fra Rita Eriksens neste plate. Det blir den første etter at hun vant «Stjernekamp» i 2012.

En countrylåt med sommerstemning blir første smakebit fra Rita Eriksens neste plate. Det blir den første etter at hun vant konkurransen «Stjernekamp» på kanalen NRK i 2012.

Singelen «Der ingenting skjer» kommer 21. juli. Den er inspirert av en sommernatt på hytta. Den ble ifølge Eriksen starten på arbeidet med å skrive flere sanger til det neste albumet. Det blir hennes fjerde soloplate. Den forrige var «Hjerteslag». Den kom i 2008.

– Jeg og kjæresten min skulle på en konsert på naboøya. Men motoren på båten var ødelagt. Så derfor ble det til at vi padlet frem og tilbake. Det ble mørkt da vi skulle tilbake. Men vi hadde hodelykter. Og da vi la til i en liten bukt ved hytta, var det helt stille. Bortsett fra lyden av det høye sivet som vaiet svakt i vinden, forteller hun.

– Vel inne i hytta ville jeg ikke gå og legge meg. Jeg ville bare sitte og nyte den vakre sommernatta. Da kom plutselig den første setningen til meg. «Nok en dag e snart forbi». Sangen beskriver en ren lykkefølelse: Det å sette pris på øyeblikket og være glad for det man har. Om å kunne dvele og dagdrømme. Og nyte at det ikke nødvendigvis må skje så mye, sier Rita Eriksen.

Hun synger noen av de nye låtene på sommerturneen sin. Den starter under countryfestivalen i Breim i Sogn og Fjordane neste helg.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå