Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spiller for Maria Amelie

Artistene Thom Hell, Susanne Sundfør og Moddi spiller konsert til støtte for Amelie.

Maria Amelie kommer fra Kaukasus. Hun har har vært i Norge siden 2003. Nå skal hun sendes ut av landet så snart som mulig. 25-åringen ble pågrepet av flere politifolk fra Politiets utlendingsenhet (PU). Det skjedde like før klokken 23.00 onsdag.

Amelie hadde holdt et foredrag på Nansen-skolen. Der snakket hun om det å være papirløs innvandrer i Norge. Det betyr at hun ikke har person-nummer eller pass i Norge. Nå sitter hun på utlendings-internatet på Trandum i Akershus.

LES MER HER: – Det er helt absurd

Utenfor Justis-departementet i Oslo vil det være en demonstrasjon til støtte for Amelie. Det skjer klokken 17.00 torsdag ettermiddag. Artisten Moddi har sagt at han vil opptre der til støtte for Amelie.

Etter demonstrasjonen utenfor Justis-departementet åpner musikkstedet Blå i Oslo dørene. Der skal blant andre Thom Hell, Susanne Sundfør og Moddi opptre. Det blir også støtte-taler om å løslate Maria Amelie.

Amelie og familien har bodd i Norge i åtte år. I 2004 kom det endelige avslaget på asylsøknaden. I fjor ga Amelie ut boka «Ulovlig norsk». Her forteller hun om sitt liv uten gyldige papirer. Hun ble kåret til «Årets Nordmann» i 2010 av magasinet Ny Tid.

LES MER HER: Hun er «Årets Nordmann»

Amelie har selv jobbet med kultur. Hun har skrevet bok, vært ansvarlig for de frivillige på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg og hun har vært turnéleder for musikkgruppa Bigbang på byLarm i Oslo.

– Å jobbe med frivillige er en av de mest fantastiske og kuleste mulighetene jeg har fått her i Norge, skriver Maria Amelie på sin blogg.

Festivalen byLarm oppfordrer folk til å komme på «slippfest for Maria Amelie».