Kultur

Spiller hårete fyr i ny film

I filmen «Kong Curling» spiller Kåre Conradi en curling-spiller. Han har på seg en stor, hårete parykk.

– Håret var skuespiller Atle Antonsen og regissør Ole Endresen sin idé, forteller skuespiller Kåre Conradi. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I filmen «Kong Curling» spiller conradi figuren Stefan Ravndal. Ravndal kjemper mot curling-mester Truls Paulsen. Paulsen spilles av Atle Antonsen.

Fredag har «Kong Curling» premiere i kinosaler over hele Norge. Mange kjente skuespillere er med i komi-filmen.  Ingar Helge Gimle, Ane Dahl Torp, Anne Marit Jacobsen, Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Else Kåss Furuseth er også med.

Rollen som Stefan Ravndal var skrevet til Conradi.

– Jeg var spent på hva slags rolle det var, forteller Conradi.

Han syntes det var gøy å spille Ravndal.

I filmen gjør Ravndal alt han kan for å vinne på curling-banen. Han vil også vinne på danse-gulvet. På første møte hos film-selskapet danset Conradi disko inne på et lite kontor. Dansestilen til mannen han spiller,  er spesiell.

– Trikset er å ha mye selvtillit, men å være dårlig til å danse, sier Conradi.

Conradi er kanskje mest kjent for mer seriøse roller. Han studerte ved Statens Teaterhøgskole. Da han var ferdig, fikk han jobb på Nationaltheateret i Oslo. Det var i 1995. Han har spilt alt fra Shakespeares skuespill «Hamlet» til musikalen «West Side Story».

– Jeg liker å spille klassiske roller. Men det er fint å prøve seg på forskjellige ting. Rolle-figuren Stefan Ravndal er ganske annerledes enn det jeg er som person. Da må jeg jobbe hardt for å spille ham. Han må virke ekte.

I filmen spiller Conradi mye curling. Det er et lagspill som foregår på is. To lag spiller mot hverandre. De skyver granitt-steiner fremover på en is-bane og slipper dem etter tur. Da er det om å gjøre at de ender midt i en blink. Conradi sier at det ikke var så lett.

– Det var en blanding av gøy og flaut. Jeg følte meg klønete. Is-banen var veldig glatt. Jeg datt mye. Men det vanskelige var at curling krever at jeg er myk i musklene. Vi satt mye på huk, forteller Conradi.

Det siste året har Conradi jobbet med noe annet. Han har spilt inn en ny serie. Den heter «Erobreren». Serien skal sendes på tv-kanalen NRK. Serien er laget etter boken med samme navn. Den er skrevet av Jan Kjærstad.

– Rollen jeg spiller i serien, er veldig annerledes enn rollen i «Kong Curling», sier Conradi.

Han er ikke redd for å spille både tøysete og seriøse roller.

– Jeg er heller glad for at noen ville gi meg jobben som Stefan Ravndal, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå