Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spiller i åtte filmer

Skuespilleren Alicia Vikander blir vanskelig å unngå framover. Hun er med i åtte filmer som har premiere i år. Hun leter gjerne etter filmroller som gjør henne nervøs.

Alicia Vikander fra Sverige sier hun knapt har hatt en pause de siste årene. Så kommer alle filmene på én gang.

– Det er litt rart, sier skuespilleren til nyhetsbyrået TT.

Hun blir å se i hele åtte filmer i år. Og noen har nevnt henne som kandidat til å motta den viktige Oscar-prisen. Hun har hovedrollen i den kommende filmen «Tulip Fever». Tiden vil vise om hun vinner Oscar for denne rollen.

Nå er hun i gang med å spille inn dramafilmen «The Danish Girl». Den handler om historiens første kjønnsskifte. Både stjernene Nicole Kidman og Naomi Watts var aktuelle for rollen som Vikander fikk.

– Jeg har gjort svært mye research og møtt mennesker i transemiljøet, sier Vikander.

«The Danish girl» får premiere i høst. Vikander er også med i filmen «Ex Machina» som nå går på kino.

I tillegg spiller hun i «The Man From U.N.C.L.E» som har premiere 14. august.

Filmen «The Testament of Youth» har ennå ikke fått noen kinodato. Den handler om Vera Brittain, kvinnen som etter første verdenskrig ble en av Englands mest kjente pasifister. Hun var imot vold og krig.

Filmen ble spilt inn i løpet av seks uker. De hadde lite penger til å lage film av.

– Det var utfordrende å spille henne. Hun er et ikon, og alle i England har lest om henne på skolen. Jeg var nervøs for om jeg skulle få til aksenten, sier hun.

Vikander er opptatt av kollegaer og regissør når hun velger filmer. Hun mener hun har hatt flaks. Hun har fått jobbet med dem hun ville jobbe med.

– Men jeg leter også etter prosjekter som gjør meg nervøs. Jeg vil finne noe som jeg ikke kan. Reisen dit er veldig morsom, også om det er nervøst.

Vikander spiller også i filmene «Seventh Son – Den siste lærling», «Adam Jones», «Son of a Gun» og «The Light Between Oceans».