Kultur

Spiller i Norge i september

Bandet Red Hot Chilipeppers kommer til Norge for første gang på 13 år.

De kjente rockerne i Red Hot Chilipeppers kommer til Norge i september. De har ikke spilt her siden 2003. Konserten i Oslo 8. september er tredje stoppet på bandets konsertturné i hele verden.

I juni gir det amerikanske bandet ut ny musikk. Albumet heter «The Getaway». Dette er det første albumet til bandet siden 2011. En sang på det nye albumet blir allerede spilt på radioen. Den heter «Dark Necessities». Publikum på konserten i Telenor Arena vil få det nye albumet enten på CD eller digitalt, skriver nyhetsbyrået NTB.

Bandet er også innom Skandinavia før turneen starter i september. I slutten av juni spiller de på Roskilde-festivalen i Danmark.

Det amerikanske bandet startet å spille sammen i 1983. Til nå har de solgt mer enn 80 millioner album. Medlemmene er Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith og Josh Klinghoffer. Rockerne ble for alvor kjent med albumet «Blood Sugar Sex Magik» fra 1991. Bandet har vunnet mange priser for musikken, for eksempel sju Grammy Awards.

I februar spilte Red Hot Chilipeppers sin første konsert sammen på 1,5 år. Det var en konsert til støtte for politikeren Bernie Sanders. Han prøver å bli presidentkandidaten til det demokratiske partiet i USA.

Siste utgave

På forsiden nå