Kultur

Spiller på Nobel-konserten

14-åringene Marcus og Martinus skal opptre for årets Nobelprisvinner.

Colombias president Juan Manuel Santos vant Nobels fredspris. Han hedres med en konsert. Nobel-konserten er 11. desember. Da skal norske tvillinger spille for presidenten, skriver nyhetsbyrået NTB. Konserten skal være på Telenor Arena utenfor Oslo.

Konserten vil bli vist direkte på YouTube. Det skjer for andre gang. I tillegg vil flere hundre millioner seere over hele verden se konserten på TV. 

Marcus & Martinus er fra Trofors i Nordland. 14-åringene ble kjent gjennom Melodi Grand Prix Junior. Den gang var de ti år. De hadde skrevet låta «To dråper vann».

Mange er fan av guttene, også utenfor Norge og Norden. Nå satser de på sanger på engelsk. Guttenes siste lå «Girls» er sett 17 millioner ganger på YouTube.

«Vi er de første Young Talent-artistene på Nobelkonserten. Det er vi så utrolig stolte over», skriver de i en pressemelding.

De ber også folk om å gjøre noe.

«Hvis alle kunne ha sett opp fra mobiltelefonene en liten stund og brydd seg om hverandre. Da ville det kanskje vært mer fred i verden», sier Marcus & Martinus i en pressemelding. Den er lagt ut via kanalen NRK.

Også norske Highasakite skal spille for vinneren av fredsprisen. Indiepop og rockebandet er kjent i Norge. De har spilt på flere festivaler. Ingrid Helene Håvik, Marte Eberson og Øystein Skar er med i bandet.

Amerikanske Halsey er også booket inn til konserten.

Nobelkonserten ses av millioner i hele verden. Dermed er det en god anledning for artistene å vise seg fram.

Conan O'Brien leder konserten.

– Det er en ære å lede et så flott arrangement, sier O'Brien. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Conan O'Brien leder det amerikanske TV-programmet «Conan». Tidligere har han skrevet og produsert for flere TV-programmer. Det gjelder «Saturday Night Live» og «The Simpsons».

O'Brien har også vunnet filmprisen Emmy tre ganger.

Det var 7. oktober det ble kjent at Colombias president får

 Nobels fredspris. Juan Manuel Santos får prisen for å ha jobbet for fred i landet sitt. Colombia har vært i krig i mer enn 50 år. Regjerina og gerilja-gruppa FARC har kjempa mot hverandre. Han skal få prisen i Oslo i desember. Det er også da han blir hedra med konsert. 

LES OGSÅ: Colombias president får fredsprisen

Siste utgave

På forsiden nå