Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spiller sin første hovedrolle

Torsdag starter serien «Grenseland» på TV 2. Der spiller Tobias Santelmann sin første hovedrolle.

Skuespiller Tobias Santelmann er 37 år gammel. I serien «Frikjent» spilte han broren til han som hadde hovedrollen. Når «Grenseland» starter på TV 2, har Santelmann derimot hovedrollen. Det er hans første hovedrolle i en TV-serie.

«Grenseland» er en spenningsserie. Den er både thriller, krim og drama. Santelmann sier han er veldig stolt over hvordan serien er blitt. Han spiller en mann som etterforsker et drap i hjembyen. Han oppdager at broren er involvert.

Santelmann har også vært med i vikingserien «The Last Kingdom. Den sendes på kanalen BBC i Storbritannia.

– Det er fint å ha med når jeg selv skal inn i en ledende rolle, sier Santelmann til nyhetsbyrået NTB.

Det var tilfeldig at han selv startet med skuespill. Han gikk på Steinerskolen. Og der måtte alle være med i skole-forestillingen.

– Jeg ble bedt om å spille Tevje i «Spelemann på taket». Det var fascinerende, så jeg gav det et år og begynte på folkehøyskole. Den sulten og nysgjerrigheten jeg følte da har ikke gitt seg ennå. Det håper jeg vil fortsette, sier han.

Tobias Santelmann har spilt flere roller som er basert på historier fra virkeligheten: Han spilte Knut Haugland i «Kon-Tiki» og Joachim Rønneberg i «Kampen om tungtvannet». Han spiller også Tjostolv Moland i den kommende filmen «Mordene i Kongo».

– Med personer som har levd, finnes det ofte mye informasjon. Da begynner jeg å undersøke tidlig, sier Santelmann.

Er det en oppdiktet rolle, blir manuset viktigere. Da er det større friheten i arbeidet med karakteren forteller Santelman.

– Før innspillingen av «Grenseland», snakket jeg med flere politifolk, sier han.

Serien handler om Nikolai. Han kommer fra en familie der både faren og broren er politimenn. Han etterforsker et selvmord som han tror er et mord. Han skjønner at familien er involvert. Han får mulighet til å ødelegge etterforskningen. Da vil han berge familien og beskytte broren. Men det er farlig.

– Han må ligge to skritt foran sin egen etterforskning. Nye ting blir kjent, og det er her spenningen er, sier Santelmann: – Vil han klare det?