Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stargate kan få pris

Norske Stargate kan få en amerikansk pris for musikken sin.

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen er Stargate. De lager sanger som andre synger. Nå kan de få en amerikansk musikkpris i 2012. Det skriver nettavisen VGnett. 

Grammy-prisen har blitt delt ut siden 1959. Nå er Hermansen og Eriksen nominert til to priser. Det er  for «beste rap-låt» for artisten Wiz Khalifas sang «Black and yellow». De er også nominert til årets låt for artisten Katy Perrys sang «Firework».

Stargate har vunnet flere Grammy-priser før. De vant i 2009 og i 2011. I 2011 vant de prisen for beste r'n'b-låt. Det var for artisten Rihannas sang «Only girl in the world».

Den amerikanske artisten Kanye West har fått flest nominasjoner. Han er nominerttil sju priser. Adele, Foo Fighters og Bruno Mars har fått seks nominasjoner hver.

Flere andre nordmenn kan også vinne pris. Pianist Leif Ove Andsnes er nominert til en av prisene for klassisk musikk. Det er for komponist Rachmaninovs piano-konserter 3 og 4. Teknikeren til Andsnes er også nominert til en pris. Han heter Arne Akselberg.

Plata «Kind» er utgitt av Nidaros String Quartet. Albumet er nominert til to priser.

Dirigent Kjetil Almenning er nominert for beste kor-opptreden.

Tekniker Morten Lindberg er nominert i kategorien beste sorroundlyd-album.

Sanger Marianne Beate Kielland er nominert til prisen for beste klassiske vokalsolo. Det er for albumet «Veslemøy Synsk».

Prisene deles ut i februar 2012.