Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Stas å spille en trivelig mann

Kristofer Hivju gjør stadig store hopp mellom rollene sine. Lørdag ser du ham i den nye Beck-filmen.

Lørdag er det premiere på Beck-filmen «Steinar» på kanalen C More. Norske Kristofer Hivju spiller rollen som Steinar Hovland.

– Å spille en tvers igjennom trivelig mann, er vel ikke det jeg har gjort mest, så det var ordentlig stas, sier han til NTB.

Han skal spille rollen i tre Beck-filmer framover. Steinar Hovland er en norsk etterforsker som blir tilkalt for å hjelpe den svenske etterforskeren Beck.

Hivju ble tilbudt en annen rolle som russisk skurk samtidig som rollen i «Beck».

– Men valget var enkelt: Vi snakker om den eldste krimserien i Skandinavia. Den er eldre enn James Bond. Dette er selve moderskipet når vi snakker om nordisk «krim noir». Dette ville jeg være med på, sier Hivju.

Hivju er kjent for det store skjegget sitt. Han ble ikke bedt om å barbere det for rollen.

– Jeg vet ikke hvor mange som har ment at skjegget er den reneste dødsdom for skuespiller-karrieren min. Men det har så langt ikke hindret meg i å få ulike roller. Etter at jeg spilte i filmen «Turist», åpnet det seg også et nytt marked for meg, forteller Hivju.

Karakteren Steinar Hovland overtar i «Beck» etter etterforskeren Gunvald. Han ble spilt av Mikael Persbrandt. De to figurene er svært ulike.

– Persbrandt er helt suveren som Gunvald. Men mye nytt og spennende oppsto da han forsvant. Gunvald var en politmann med en eldre og hardere måte å jobbe på. Så kommer Steinar inn med en langt varmere måte å være på. Han tror på det å snakke sammen, forklarer Hivju.

Den norske skuespilleren har et sterkt forhold til filmserien «Beck».

– Jeg har vokst opp med disse filmene og har alltid hatt sansen for hvordan de handler om følelser. Filmene forsøker å beskrive mennesket bak forbrytelse. De er også svært tro mot virkeligheten, mener han.

Om en uke er Hivju også aktuell i kinofilmen «Birkebeinerne». Og selvsagt kjenner vi ham fra den populære TV-serien «Game of Thrones». Den ligger langt fra virkeligheten.

– Å spille i «Game of Thrones» er som å hamre løs på en stor tromme. Å spille i «Beck» er som å spille elgitar, mener Hivju.

I «Game of Thrones» bruker han svære kostymer og vasser rundt i snø.

– Da var det ganske befriende å bare hive på seg ei t-skjorte og være klar på settet. Jo, jeg trivdes absolutt på «Beck»-settet, sier Hivju.

Ikke minst syntes han det var lærerikt å spille mot Peter Haber. Han har rollen som Beck.

– Han er uhyre proff på settet. Som ei klokke leverer han gang på gang. Han er en av de mest profesjonelle skuespillerne jeg noensinne har jobbet med, sier Hivju.

Den svenske krimhelten «Beck» er på alle måter en stor suksess i Norge også. Filmserien er snart er inne i sin 32. film.

LES MER HER: Hivju snakker om «Thrones»-livet