Kultur

Sterk kvinne-rolle

«Winter's Bone» er nominert til fire Oscar-priser. Filmen har premiere fredag.

Filmen «Winter's Bone» handler om 17 år gamle Ree. Hun leter etter faren sin. Han har nettopp sluppet ut av fengsel. Faren har pansatt huset Ree bor i. Det betyr at han har gitt det til et firma og fått penger for det. Ree bor i huset sammen med sine to yngre søsken og moren. Familien vil miste huset hvis ikke faren melder seg hos politiet som avtalt. De bor  i skogene rundt Ozark Mountains (Ozark fjellene). Det ligger i delstaten Missouri i USA.

Her lever folk fra hånd til munn. Det er tøffe forhold med mye kriminalitet. Ree ber naboene om hjelp til å lete etter faren. Men da blir hun avvist og truet. Det virker som at naboene vet noe om farens forsvinning. Men Ree gir seg ikke. Hun vil kjempe for å redde familiens hjem.

«Winter's Bone» er nominert til fire Oscar-priser. Det er for beste film, beste manus basert på en bok og beste birolle. Dessuten er Jennifer Lawrence nominert for beste kvinnelige  Lawrence spiller hovedrollen. Hun konkurrerer med fire andre kvinner om Oscar for beste hovedrolle. Det er Annette Bening for «The Kids Are All Right», Nicole Kidman for «Rabbit Hole», Natalie Portman for «Black Swan» og Michelle Williams for «Blue Valentine».

Birger Westmo er film-journalist i kanalen NRK P3. Han kaller filmen «en sterk film om ei sterk jente».

– «Ree ser spinkel ut, men fremstår som en sterk figur med uante krefter. Jennifer Lawrence gir henne den tyngden hun trenger. Hun takler rollen på en veldig troverdig måte,» skriver Westmo på film-bloggen sin.

«Winter's Bone» passer for alle over 15 år. Filmen har premiere fredag.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå