Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stjernehund blir pensjonist

Stjernehunden Uggie har vært med i mange kjente filmer. Nå orker han ikke mer.

Stjernehunden Uggie var med da filmprisene Golden Globe ble delt ut nylig. Han viste seg pent fram for fotografene slik andre filmstjerner gjør. Uggie har vært med i filmer som «The Artist» og «Vann til elefantene». «The Artist» kan få prisen Oscar i år. Uggie spiller bestevennen til hoverpersonen George Valentin i filmen.

Men nå er karrieren slutt. Den 10 år gamle Jack Russell-terrieren «begynner å bli trøtt». Det sier treneren Omar von Muller til bladet Life and Style.

– Han kommer kanskje til å dukke opp litt her og der for moro skyld. Men jeg vil ikke at han skal jobbe mange timer lenger, sier von Muller.

Nylig var det en kampanje for å få Uggie nominert til en Oscar-pris. Fansen ville at han skulle få pris for beste birolle. Men reglene sier at det ikke er lov for noen med fire bein.

Von Muller håper at stjernehunden likevel vil få lov til å komme på Oscar-showet.

– Jeg håper han får komme. De burde gi ham en konvolutt han kan gi til programleder Billy Crystal, sier treneren.

LES MER HER: Stumfilm fikk tre priser

Terrieren har allerede fått flere priser. Han har to Golden Collar-priser. De gis til hunder som gjør det bra på TV og film. Prisene fikk Uggie for «The Artist» og for fjorårets film «Vann til elefantene». I fjor fikk han også Palm Dog-prisen under filmfestivalen i Cannes. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Nå tar en ny hund over filmrollene framover. Det er Uggies lillebror Dash. Selv skal hundestjernen slappe av hjemme.