Kultur

Stjernene kommer til Danmark

Onsdag åpner hoveddelen av Roskilde-festivalen. Artistene Pharrell Williams, Paul McCartney, Nicki Minaj og Honningbarna er klare for Danmark.

Roskilde-festivalen er fortsatt Nordens største musikkfestival. Tusenvis av nordmenn er på plass. Festivalen er utsolgt i år. Men det er mulig å kjøpe endags-billetter til noen dager. Det er ventet rundt 135.000 gjester. Da blir Roskilde i noen dager til Danmarks fjerde største by.

– Det er helt fantastisk å oppleve en så festlig energi når vi åpner campingen. Jeg slutter aldri med å la meg overraske av å se hvordan menneskene forvandler de tomme jordene til et bysamfunn på en halvtime, sier festivalens talsperson Christina Bilde til nyhetsbyrået NTB.

Onsdagen er den første store konsertdagen. Da kommer artisten Pharrell Williams. I tillegg er det nok veldig mange som gleder seg til å se svenske Bob Hund, Oasis' Noel Gallaghers nye band Higflying Birds og amerikanske The War On Drugs. Og ikke minst det norske bandet Honningbarna. De skal opptre på Roskilde for andre gang i bandets karriere.

Mange gleder seg nok også til lørdagen med Paul McCartney. Han var tidligere stjerne i bandet The Beatles. Mange har reist til festivalen kun for å se ham. Hans neste konsert er på arenaen på Fornebu utenfor Oslo tirsdag, noen få dager etter.

– Vi har slitt for å få spilleplanen klar. Vi fikk alt på plass tidligere enn noen gang. Vi har flyttet festivalen et døgn fram. En av årsakene til det er at vi ønsker å slutte med full knall på alle scener, inntil solen står opp søndag morgen. Og her er jeg sikker på at navn som Paul McCartney, Nicki Minaj, Dixon, Jamie XX og Africa Express på hver sin måte vil få festivalplassen til å koke siste kvelden, sier Anders Wahrén. Han er med på å arrangere Roskilde.

Det blir også musikk fra Norge. Til sammen 11 norske artister opptrer.

Foruten Honningbarna på onsdag i tillegg til Electric Eye, får vi se norske Susanne Sundfør og Enslaved fredag. Lørdag spiller den norske DJ-en Kygo og Spidergawd.

I tillegg er Boren, Farao, Fay Wildhagen, Smerz og $ushi x Kobe fra Norge. De har stått på scenen i dagene under oppvarmingen mot onsdagen.

Roskilde-festivalen er veldig stor, med åtte scener. Mer en 170 forskjellige artister skal underholde. Du kan også se kunst og spise på en av 100 ulike matsteder.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå