Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stjernene samles i Fredrikstad

I kveld er det premiere på storfilmen «Skyggejegerne: Demonenes by». Regissøren Harald Zwart har klart å lokke filmens stjerner til Fredrikstad.

Den norske regissøren Harald Zwart har gjort det bra i Hollywood. Hans siste film kan også bli en suksess. «Skyggejegerne: Demonenes by» er laget etter en veldig populær bok for ungdom. Derfor ventes filmen å få et stort publikum.

Fredag er det premiere på filmen. I Fredrikstad blir det fest. Det er hjembyen til Harald Zwart. Filmens stjerner kommer dit for å gå på den røde løperen. De som kommer er Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Jonathan Rhys-Meyers og Cassandra Clare.

– Det morsomme er at alle vil til Fredrikstad. Det har gått rykter om premieren på «Karate Kid», sier regissør Harald Zwart til NRK Østfold.

Filmen «Karate Kid» ble vist i Fredrikstad i 2010. Da var stjerner som Will Smitt, Jaden Smith og Jackie Chan på premieren. Flere tusen mennesker kom for å se stjernene. Så mange møtte opp at selv Hollywood var imponert, forteller Zwart.

– Så nå vil alle komme til Fredrikstad, sier han.

LES MER HER: Gjør som pappa

Lily Collins spiller hovedrollen i filmen. Den handler om tenåringen Clary. Hun ser at en gjeng dreper en mann. Men alt er ikke som det skal være. Det viser seg at gjengen jakter på demoner. De kaller seg skyggejegere. Clary begynner å mistenke at hun selv ikke er et vanlig menneske.

Jamie Campbell Bower spiller den mystiske skyggejegeren Jace. Bower er også kjent fra filmer i den populære Twilight-serien. Robert Sheehan spiller Simon, som er Clarys beste venn.

Den største stjernen er Jonathan Rhys-Meyers. Han spiller skurken i filmen. Den britiske skuespilleren er kjent for filmer som «Match Point» og «Mission Impossible 3», og for TV-serien «Tudors». Rhys-Meyers er ikke med på premierer i noen andre byer. Han er for opptatt.

– Men Fredrikstad, det syntes han hørtes morsomt ut, forteller Zwart til VG Nett.

LES MER HER: – Jenter trenger sunnere forbilder

Også forfatteren Cassandra Clare kommer. Hun har skrevet en hel serie med bøker om skyggejegerne. Serien er svært populær. Film nummer to planlegges allerede. Også den skal Harald Zwart regissere.

Jørgen Søderberg Jansen er kinosjefen i Fredrikstad. Han gleder seg til stjernene kommer.

– Dette er kjempegøy! Harald har stått på for å få til dette. At Cassandra også kommer, er en bonus jeg vet fansen vil sette stor pris på, sier Jansen til avisa Fredrikstad Blad.