Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stoltenberg har skrevet bok

Jens Stolteberg er sjef for NATO. Han har også vært statsminister i Norge. Nå har han skrevet bok om livet sitt.

Søndag var boken hans endelig ferdig. Politiker Jens Stoltenberg startet å skrive den i 2007. Nå vil han fortelle sin egen historie. Det sier han i en video som ble publisert på nettsamfunnet Facebook søndag kveld. Han mener det var på tide at han skrev litt om seg selv, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Det har vært skrevet veldig mye om meg i aviser og bøker av andre. Nå har jeg skrevet om meg selv. Og det er noe ganske annet, sier Stoltenberg.

Seerne fikk se ham skrive det siste ordet i boken. Så var boken ferdig.

– Det er min historie. Og da skal jeg avslutte det med å skrive de siste velvalgte ordene, sier Stoltenberg.

Vi vet ikke hvor lang boken kommer til å bli. Trolig vil den handle om tiden hans som statsminister. Stoltenberg har vært statsminister flere ganger for Arbeiderpartiet. I år 2000 ble han den yngste statsministeren i Norge noen gang. Senere var han statsminister fra 2005 til 2013. I 2014 begynte han i jobben som sjef for forsvars-alliansen NATO. Nå bor og jobber han i Brussel i Belgia. Flere tror boken hans vil komme allerede i høst.

Stoltenberg har fått litt hjelp til å skrive boken. Hjelpen har han fått fra Snorre Wikstrøm. Han jobber som strategirådgiver ved Arbeiderpartiets partikontor. Han har vært en nær kollega av Stoltenberg i mange år.