Kultur

Stopper TV-serie

NRK skulle vise Little Stevens TV-serie «Lillyhammer». Nå stanses serien fordi varer skal ha blitt vist fram mot betaling.

Selskapet Rubicon har laget serien som skulle vises fram på NRK fra 1. januar. Men nå mener NRK at Rubicon ikke har fulgt norsk lov. Rubicon har fått varer, tjenester eller penger for å vise fram visse varer i serien. Det er ikke lovlig i norske TV-produksjoner som sendes fra Norge. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Dette er et brudd på avtalen mellom NRK og Rubicon TV, sier Petter Wallace. Han er eksternsjef i NRK. Wallace sier at sponsorer kan gi penger til TV-selskapet. Men de kan ikke gjøre det i bytte mot å få vist fram varer på TV-skjermen.

Nå venter NRK med å vise TV-serien «Lillyhammer». De vil først bestemme seg for hva de skal gjøre.

LES MER HER: Vil du være vikar?

Lasse Hallberg er direktør i Rubicon TV. Han avviser at produkter er blitt plassert i serien for å skaffe penger. Hallberg sier at det bare er noen kontrakter som er skrevet på en dum måte. Derfor har NRK misforstått, mener han.

Hallberg sier at de ikke må klippe bort scener for at serien kan vises.

LES MER HER: Eks-mafioso til Lillehammer

Den amerikanske skuespilleren og musikeren Little Steven spiller hovedrollen. «Lillyhammer» handler om Frank Tagliano. Han har vitnet mot en mafia-familie i retten i USA. Tagliano må skjule seg etterpå. Det skjer i byen Lillehammer i Oppland.

«Lillyhammer» viser Norge sett fra en innvandrers øyne. Det er både komedie og action. Serien er også solgt til USA.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå