Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Straffes ikke for å kalle noen nazifrisør

Komikerne i Løgnaslaget blir ikke straffet. De kalte en frisør for nazifrisør i en revy-sketsj.

Revygruppa Løgnaslaget straffes ikke for bruken av ordet nazifrisør. Gulating lagmannsrett bestemte at anken fra frisør Merete Hodne forkastes. Det skriver avisa Stavanger Aftenblad.

Hodne saksøkte revygruppa. De møttes i Stavanger tingrett i fjor. Hodne mente det Løgnaslaget sa var injurierende. De brukte ordet nazifrisør i revysangen «En hårsår frisør fra Bryne».

Hodne krevde inntil 200.000 kroner i oppreisning. Det var fra hvert av medlemmene i gruppa. Men frisøren tapte saken i tingretten. Hodne må isteden betale det saken kostet. Det er til sammen 367.571 kroner, skriver avisa.

Forestillingen «Løgnasevangeliet» ble sett av 25.000 personer. Den var inspirert av en sak. Hodne ble dømt for å avvise kunden Malika Bayan i frisørsalongen sin. Årsaken var at Bayan hadde på seg hijab.

I den saken ble Hodne dømt til å betale 7.000 kroner i bot. Det var for brudd på diskriminerings-loven. Den saken gikk helt til Høyesterett. Hodne forsøkte også å få retten til å forby revygruppas bruk av begrepet «nazifrisør». Det fikk hun altså ikke.

Per Danielsen er advokat for Merete Hodne. Han sier det er naturlig å anke saken inn for Høyesterett, skriver kanalen NRK.