Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Streik kan stoppe «Skam»

Streik i NRK kan stoppe «Skam» og Melodi Grand Prix.

Det er fare for streik i kanalen NRK. Onsdag møtes ansatte og ledere i NRK for å snakke sammen. Blir de ikke enige, kan over 2.000 ansatte streike torsdag.

Blir det streik, kan det gjøre at du ikke får sett TV-serien «Skam». «Skam» er lagd slik at folk kan følge serien hver dag på nett. Det blir også ofte lagt ut noe på Instagram.

– Akkurat som i alle andre produksjoner kan det bli en stopp i sendingene av «Skam» på grunn av streik, sier Håkon Moslet. Han er redaksjonssjef i P3 i NRK.

«Skam» vil ikke forsvinne med én gang om det blir streik. Men de vil ikke lage mer. De vil fortsette å vise «Skam» til lageret er tomt.

En streik vil merkes både på TV, radio og på nett. Torsdag kan nyheter og flere sendinger stoppe opp. Det gjelder sendinger som sendes direkte. Som finalen i Melodi Grand Prix lørdag 14. mai. Sendingen kan bli uten norske kommentarer. En streik vil også skape store problemer for NRKs sending 17. mai.

De ansatte i NRK og lederne er uenige om blant annet lønn. Onsdag er de til mekling hos Riksmegleren. Fristen for å bli enige går ut ved midnatt onsdag.