Kultur

Super sommer for Heldal

Onsdag åpnet Øya-festivalen i Oslo. Monica Heldal fikk æren av åpne festivalen.

Onsdag åpnet Øya-festivalen i Oslo. Artist Monica Heldal fikk æren av åpne festivalen.

– Det var en stor opplevelse, sier Heldal. Hun har hatt en travel sommer. Hun har spilt landet rundt. I november ga hun ut albumet «Boy From The North».

– Jeg har vært så heldig og fått reist rundt i hele landet på festivaler i sommer. Det var veldig gøy å være tilbake i Oslo for å spille på Øya-festivalen, sier Heldal til nyhetsbyrået NTB.

Hun spilte på scenen Sjøsiden på Øya-festivalen i fjor. Da ble festivalen arrangert i Middelalderparken.

Forrige uke spilte Heldal på Notodden Bluesfestival.

– Jeg har jo hatt et bluesrykte på meg i noen år. Det er siden jeg spilte mye av artisten Rory Gallaghers musikk før i tiden. Det er veldig kult å få spille så mange forskjellige festivaler. Det er fint at jeg får spille for så mange forskjellige typer mennesker. Jeg er heldig, sier Monica Heldal.

I september skal albumet hennes gis ut i USA. Etter det skal hun dra dit for å spille og jobbe litt. I november er det klart for en ny turné i Norge.

LES MER HER:  Stor jobb for ungt musikk-talent

Sola skinte onsdag på Øya-festivalen. I år er festivalen for første gang i Tøyenparken i Oslo. 16.000 publikummere er innom festivalen hver dag. Det er 1.000 flere enn i fjor.

– Vi tar dette som et prøveår med samme mengde mennesker. Vi skal se hvordan de bruker parken. Vi har sagt at vi kan tenke oss en en forsiktig vekst. Ikke 5.000 flere mennesker fra ett år til et annet, sier Jonas Prangerød. Han er presse-talsmann for Øya-festivalen.

Flere av de som bor ved Tøyenparken er sinte fordi festivalen er bråkete. Det skrev blant annet nettavisa vg.no om.

Siste utgave

På forsiden nå