Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Synger hverandres sanger

Lørdag møtes kjente artister for å synge på kanalen TV 2. Men de får ikke synge sine egne sanger.

Lørdag kveld er det premiere på det nye programmet «Hver gang vi møtes». Da får du vite hvordan det høres ut når Bertine Zetlitz synger sangene til Anne Grete Preus. Og hvordan vil det høres ut når Halvdan Sivertsen prøver seg på en låt av rapperen Vinni?

Bertine Zetlitz synes det var stort å få møte Anne Grete Preus.

– Hun var akkurat så tøff som jeg trodde, og litt til, sier Zetlitz til nyhetsbyrået NTB.

I tillegg til disse to, er Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Vinni, Elvira Nikolaisen og Øystein Dolmen med i programserien. Hvert program handler om en av artistene. Da skal de seks andre synge denne artistens sanger.

– Å få synge Eggum og Preus sine sanger for dem, det var for godt til være sant. Så jeg sa ja til å bli med, sier Zetlitz. Hun synger låten «Sommerfuglvinger» av Preus.

– Den sang jeg på Cafe 33. Det var da jeg var 16 år og sto på en scene for første gang. Jeg fikk ikke spille der mer etter det. Årsaken var at de syntes jeg hørtes for mye ut som artisten Tracy Chapman. Men jeg tjente nok penger til å kjøpe meg cowboy-støvler, forteller hun.

Anne Grete Preus ler og gir Bertine Zetlitz en god klem. Hun la merke til Bertine da hun slapp sitt første album i 1998.

– Jeg tenkte «det er en artist med karakter», sier Preus.

Preus synger låta «Fate». Det er i programmet der de andre seks artistene synger sangene til Bertine Zetlitz.

– Jeg gjør den mer kraftig. Det er kraft i tekst og melodi. Det ble jeg inspirert av, sier hun.

– Og så legger du til litt rock, sier Zetlitz.

De syv artistene bodde tett på hverandre i åtte dager. Det var i et hus i vannkanten på Hvaler i Østfold. Ett program handler om hver artist. Den artisten fikk også velge hva alle skulle gjøre den dagen i tillegg til å synge.

Eggum bestemte at alle skulle være med på spørrekonkurranse om musikk. Halvdan Sivertsen ville ut på fisketur.

– Vi prøvde å velge artister som var veldig forskjellige. Men som samtidig har gitt ut mange låter. Det som overrasket meg mest var at Halvdan Sivertsen og Vinni trivdes så godt sammen. Det sier program-redaktør Kathrine Haldorsen i TV2.

I det åttende og avsluttende programmet er det tid for duetter. Det betyr at artistene synger sammen to og to.

Da får du blant annet høre Elvira Nikolaisen og Jan Eggum synge Eggums sang «En natt forbi». Også Vinni og Sivertsen står på scenen sammen. De synger rapperens hitlåt «Lonesome Traveller». Selv om låta er ganske vanskelig å kjenne igjen i Sivertsens versjon.

– Den låta har utrolig mye tekst. Så jeg prøvde å korte det veldig ned. Så laget jeg en enkel liten country-sang om det låtå handler om, sier Sivertsen.

– Du er i så fall den første som har skjønt hva den handler om, ler Vinni.

Sangene fra hvert program legges ut på nett samme dag som det sendes. 5. mars slippes det et helt album med låtene.