Kultur

Synger julen inn sammen

21. desember avslutter Mia Gundersen sin svingende juleturné. Da har hun med en helt spesiell, liten gjest: Angelina Jordan.

Juleturneen til artist Mia Gundersen avsluttes 21. desember i Oslo. Da har hun med seg ni år gamle Angelina Jordan på scenen.

De to ble kjent med hverandre i fjor under sangkonkurransen «Norske Talenter». Der vant Angelina og Mia var dommer. Nå møtes de igjen for å synge julen inn sammen på Nasjonal Jazzscene.

– Angelina har noe helt spesielt ved seg, et sjeldent lys, sier Mia Gundersen om sin julegjest. Hun mener Angelina har en sjelden gave når det kommer til å formidle følelser.

– Jeg er så glad for at hun har sagt ja til å delta på konserten min. Det er en ren glede fra min side, står det i uttalelsen fra Mia Gundersen.

Og like glad er Angelina. Hun er populær på nettstedet YouTube. Der har videoer av henne blitt vist 40 millioner ganger. Hun har vært gjest i flere internasjonale talkshow etter «Norske Talenter» i fjor. Og hun sang for Malala under Redd Barnas fredsprisfest. I tillegg var hun med i TV-serien «Lilyhammer».

Angelina er i disse dager i Singapore. Der skal hun gi ut boka «Mellom to hjerter» på engelsk. Det skriver hun på nettsamfunnet Facebook. Det er en sann historie om to jenter som lever helt forskjellige liv. Den er skrevet av Angelina har bilder av bestemoren og kunstneren Mery Zamani.

– Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen med Mia Gundersen. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Angelina. Til jul i fjor kom hun med plata «My Christmas». Det var hennes første plate. Der sang hun «White Christmas», «I Saw Mommy Kissing Santa Claus» og «Silent Night».

Den eldste av de to sangfuglene har før jul gjort en liten juleturné rundt i Norge. Hun har hatt med musikerne Marcus Lewin, Dag Linden og Sebastian Haugen. På turneen har hun sunget standardlåter og mer ukjente, svingende julesanger på sin måte:

– Jeg har norske tekster. Jeg er glad i formidling. Og jeg unner folk å få den nærheten som norske tekster gir, sa Mia til nyhetsbyrået NTB da turneen startet.

21. desember feirer Gundersen jul med sine musikalske venner på hovedstadens jazzscene. Hun lover å bringe med seg flere gjester på scenen i tillegg til lille Angelina med den store stemmen.

LES MER HER: Klar for julekonserter

Siste utgave

På forsiden nå