Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Synger sammen for første gang

Hilde Louise Asbjørnsen og Noora Noor drømte lenge om å jobbe sammen. Nå synger begge på albumet «Round About Christmas».

Hilde Louise Asbjørnsen og Noora Noor møttes for første gang på dansegulvet på et julebord. Da avtalte de å gjøre noe sammen. Det tok fem år før det ble noe av.

Asbjørnsen var nemlig på tur sammen med artist Ane Brun. Asbjørnsen begynte å snakke om juleplaten hun skulle lage. Ane Brun mente at de to burde lage noe sammen. Da husket Asbjørnsen den gamle drømmen om å synge sammen med Noora Noor. Dermed endte Asbjørnsen opp med å samarbeide med både henne og Ane Brun. Det har blitt til albumet «Round About Christmas».

Asbjørnsen og Noor var i studio og jobbet med albumet i oktober. Noor sier hun har hørt på platen hele tiden siden da.

– Den får meg til å tenke palmetrær og pina colada, for det er mange karibiske vibber på den også. Det er en varm kokosnøtt-juleplate, sier hun.

Noor mener stemmene deres passer godt sammen. Asbjørnsen er enig.

– Vi har samme glød. Det er en eller annen stemning i oss som passer bra, sier hun.

Mandag begynner Asbjørnsen å jobbe med musikalen «Guys and Dolls» på Oslo Nye Teater. Noora Noor er opptatt med å skrive sanger til sin nye plate. Den gis ut fire år etter det siste albumet «Soul Deep». Noor vil at Asbjørnsen skal være med å skrive sanger til albumet.

– Jeg jobber med HP Gundersen og Kid Andersen, men jeg er sulten på litt Hilde Louise-magi også, sier Noor.

«Round About Christmas» er en annerledes juleplate. Hilde Louise Asbjørnsen har funnet frem mer ukjente, amerikanske julesanger. Låten «Christmas Is A Lullabye» har hun skrevet selv. Den synger hun sammen med Ane Brun.

– Jeg hadde lyst til å grave litt da jeg skulle finne låter. Jeg fikk også hjelp av revyekspert Dag Vågsås. Han sendte meg en hel mappe med julelåter, så jeg har spart til neste år også, sier hun.

Noora Noor kom til Norge da hun var ni år gammel. Hun har ikke vokst opp med juletradisjoner. Derfor er hun nesten misunnelig på Asbjørnsen.

– Skulle jeg laget en juleplate, skulle den høres ut som din. Men jeg er iallfall med på den, sier hun til Asbjørnsen.