Kultur
Bilde 1 av 3

Takker moren og naboen for at hun ikke ble blærete

Emma Thompson er aktuell i ny film. Den 60 år gamle superstjernen har fortsatt god kontakt med virkeligheten.

Britiske Emma Thompson har spilt i mange flere populære filmer og blitt stjerne i Hollywood. Men hun har aldri blitt blærete. Det takker hun et par mennesker spesielt for.

– Jeg bor ved den skotske mora mi. Vi holder til i den samme gata som jeg vokste opp i, forteller hun til NTB i London.

– Og Mister Carmelli er ganske krass. Han er bilmekanikeren oppe i veien - en portugiser. «Hva driver du med nå, Emma?» pleide han å rope. «Du kan ikke forandre verden, toskete jente! Hvorfor er du ikke gravid? Når skal du gifte deg?»

Dermed mener Thompson at det har vært umulig for henne å miste kontakt med virkeligheten.

– Mister Carmelli og mamma blir som kryptonitt for Supermann eller salt for en snegl. Mamma viser ikke stolthet for noe noen i familien uretter. Det ligger i oppveksten min, sier Thompson.

Rollefiguren Katherine er helt annerledes. Det er damen Thompson spiller i sin nye film. Dramakomedien «Late Night» handler om en vert for et talkshow på TV. Hun er blitt vanskelig og overlegen. Hun snakker knapt med dem som skriver vitser for henne. Så sier kritikerne at hun er gammel og kjedelig. Kan en kvinnelig tekstforfatter hjelpe henne? Mindy Kaling spiller tekstforfatteren. Hun har også skrevet manuset.

– Jeg syntes Mindys manus var fantastisk. Det inneholder budskap. Så er det morsomt, ekte, vittig, varmt og vist, sier Thompsoon.

60 år gamle Thompson sier hun ikke bryr seg om alderen selv.

– Jeg er ikke interessert i å «jukse på alderen». Vi er dømt til å bli ulykkelige om vi nekter å godta at vi blir eldre. Det er barnslig, sier hun.

Thompson vil heller leve i øyeblikket.

– Jeg føler meg heldig som er i live. Mange av vennene mine har dødd av kreft, sier hun.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå