Kultur

Tar kvelertak

Stavanger-bandet Kvelertak har laga plata «Kvelertak». Den holder til flere seksere på terningen.

Asbjørn Slettemark kaller plata for det «beste norske debut-album noensinne». Han er programleder for TV-programmet Lydverket på NRK1. Kvelertak er et norsk punk-band fra Stavanger i Rogaland. De har gitt ut ny plate. Den heter også «Kvelertak». Plata kom mandag.
Avisa Natt & Dag har gitt plata terningkast seks. De beskriver den som en klassiker. Avisa VG ga også sekser på terningen. De mener at gruppa fortjener all rosen.

Bandet er blitt spilt på den britiske radiokanalen BBC Radio One (BBC kanal én). BBC har en egen scene for ukjente band på de britiske festivalene Reading og Leeds. Der skal bandet spille i august.

Kvelertak har overbevist mange. De har fått mye skryt. Det skjedde blant da de tok andreplassen i Urørt. Det er en musikk-konkurranse på radiokanalen NRK P3. De er utpekt som navnet vi venter oss mest av i 2010. Sammen med gruppa Navigators.
– Det var kjekt å få en bekreftelse på det vi alltid har visst selv, sier Erlend Hjelvik. Han er vokalist i Kvelertak.

Bandet øver mye for tiden. De forbereder seg til en travel konsert-sommer. Turnéen begynner på Hovefestivalen. Den skjer på Tromøya utenfor Arendal. Der kan du se og høre Kvelertak 29. juni. De spiller også på festivalene Slottsfjell i Tønsberg 17. juli og Pstereo i Trondheim 20. august.

Kvelertak skal turnere i Storbritannia i juli. Der spiller de åtte konserter. De vil også prøve seg i Europa. De skal spille 22 konserter i tolv land. Deriblant Tyskland, Østerrike, Italia, Belgia og Sverige.
– Og i august spiller vi festivalene i Reading og Leeds i England, sier Erlend Hjelvik. Han er ikke bekymret for om bandets norske tekster vil nå fram til publikum.
– Det handler mest om energi og et bra liveshow, sier han.

Norske fans av Kvelertak kan glede seg til høsten.
– Da blir det norgesturné, sier Hjelvik.
Kvelertak skal reise rundt sammen med gruppa Purified In Blood. De er også fra Stavanger. Purified In Blood har fått gode anmeldelser for sitt album «Under Black Skies» (under sorte skyer).
– Det blir kult. Vi har allerede sneket oss inn på deres skive. Kvelertak er mannskoret på en av låtene deres. Og trommeslageren vår spiller på en annen låt, sier Erlend Hjelvik.

Siste utgave

På forsiden nå