Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tar med seg uteliggere på reise

Petter Nyquist tar med seg åtte narkomane til Nordkapp, og en annen til Sør-Afrika.

Kanalen TV 2 skal sende en ny runde av programmet «Petter uteligger». Den første sesongen gikk på TV vinteren 2016. Petter Nyquist levde på gata i 52 dager. Han filmet livet sitt på gata, mens han levde som en uteligger. 

I mars starter programmet «Petter Uteligger: Gata til Nordkapp» på TV 2. Der tar Nyquist med seg åtte rusavhengige på en reise. 
Det blir en rusfri reise gjennom Norge. De drar helt til Nordkapp, det nordligste stedet i Norge. Reisen tar fem uker. 

– Jeg ønsket å gi disse menneskene nye opplevelser utenfor miljøet de vanligvis er i, sier Nyquist. 

De åtte deltakerne er Lars (49), Arild (61), Thomas (36), Lili (32), Liza (29), Siv (48), Lasse (34) og Kent (29), skriver avisa VG. 
Han håper de har lært masse på turen. Men også at TV-seerne lærer masse når de ser serien. Det blir ti episoder. 

TV 2 skal også sende tre andre episoder med «Petter Uteligger». I en av episodene reiser han til Sør-Afrika sammen med Kjell-Gunnr, som er uteligger. 
Nyquist var mye sammen med Kjell Gunnar da han bodde på gata. Han fortalte ham om en av sine største drømmer, nemlig å reise til Afrika.

– Jeg tenkte det ville bli vanskelig å få til for ham alene. Derfor ville jeg prøve å gjøre drømmen hans virkelig, sier Nyquist i en pressemelding, ifølge VG. 

De to reiste sammen til Sør-Afrika. Der besøkte de svært fattige bydeler og dro på safari. Kjell Gunnar er vant til å bli sett på som en uteligger. Men i Sør-Afrika ble han sett på som en vanlig fyr, ifølge Nyquist. 

– Der fikk han ikke blikkene han ofte får på gata her hjemme. Det ble også en del fine øyeblikk, som for eksempel da Kjell Gunnar ga av sine egne penger til tiggere på gata, sier han. 

I fjor fikk Nyquist TV-prisen Gullruten for beste dokumentarserie. Nyquist er også hedret med Brosteinsprisen fra organisasjonen Kirkens Bymisjon.