Kultur

Teller ned til 80-tallsfest

Lørdag kveld er det klart for stor 80-tallsfest i Telenor Arena.

Lørdag kveld er det klart for stor fest i Telenor Arena i Oslo. Festen dreier seg om 1980-tallet. Flere artister og grupper som var populære på 80-tallet skal opptre. Blant annet Bananarama, Kim Wilde, Nik Kershaw, Samantha Fox, Limahl og Ole I'Dole.

Pat Sharp skal lede showet. Den britiske 52-åringen var den mest populære VJ-en i England på 80-tallet. En VJ er en programleder på TV for programmer om musikkvideoer. Mange i Norge fulgte med på Sharp som programleder på Sky Channel.

På 80-tallet var han solbrun og hadde stor hockeysveis. For mange er han selve symbolet på slike programmer om musikkvideoer.

– Jeg var jo bare en stor guttunge som fikk gjøre masse gøy. Vi hadde ikke så mye konkurranse fra andre programmer om musikkvideoer. Det er nok grunnen til at så mange fortsatt husker meg. Jeg setter stor pris på at folk kommer bort til meg og sier at de vokste opp med meg, sier Sharp til nyhetsbyrået NTB. NTB treffer ham i Oslo.

Sharp synes ikke det er ille at folk tenker på 80-tallet når de ser ham.

– Hvorfor skulle jeg synes at det er ille? Mange vil tenke på 80-tallet med glede. Det vil jeg gjerne være med på, sier Sharp.

Han liker 80-tallet.

– Det var en enklere tid med store logoer på klærne. Og folk kjørte rundt i raske sportsbiler. For meg var dette en uskyldig tid. Folk hadde mye optimisme og folk var mye mer til stede. Nå er vi alle gift med mobilene våre, sier han.

Nå jobber Sharp som programleder på radio. Han elsker fortsatt musikk.

– Noen sier at både den dårligste og den beste musikken ble laget på 80-tallet. Det tror jeg det er mye sant i, sier han.

På Telenor Arena sier han det blir mye musikk folk kjenner igjen.

– Jeg gleder meg til hele konserten og hele festen. Jeg kan love at det blir mye mer enn det en vanlig konsert kan by på, sier Sharp.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå