Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ti serier som kan redde høsten

Nå kommer høstmørket. Samtidig skal vi holde avstand til hverandre. Her er TV-seriene som kan redde en høst hvor vi må være mer hjemme.

Høsten og mørketiden er på vei. Korona-viruset gjør at vi helst ikke skal dra så mye ut og være sammen med mange andre. Da kan det være greit å ha noen gode TV-serier å kose seg med. Her er ti forslag til serier du kan krype opp i sofaen og se:

«Lovecraft Country»

En ung mann reiser gjennom USA på 1950-tallet. Han er på jakt etter faren sin. For å overleve må han stoppe voldelige rasister og monstre. De er fra verdenen i bøkene til forfatter HP Lovecraft. Spørsmålet er hva som er verst. HBO Nordic viser serien.

«The vow»

Serien handler om den amerikanske gruppa NXIVM. De påsto at de drev med selv-utvikling. I serien forteller tidligere medlemmer hva som egentlig foregikk. HBO Nordic viser serien.

«The Boys»

Det er klart for andre sesong av denne serien. En gjeng kompiser fortsetter sin kamp mot et stort, internasjonalt selskap. Det er styrt av kriminelle superhelter. Serien er laget etter en tegneserie. Den byr på en blanding av humor, vold og kritikk av samfunnet. Amazon Prime viser serien.

«Away»

Astronauten Emma leder den første romferden til mars med mennesker. Tilbake på jorden er hennes mann og datter. Serien er både science fiction og drama. Forholdene til de hjemme påvirker livene til astronautene i romskipet. Netflix viser serien.

«Ratched»

Hvordan ble oversøster Ratched i filmen «Gjøkeredet» en fæl tyrann? Det får vi vite i dette psykologiske dramaet. Historien foregår i California i USA på 1940-tallet. Der får Mildred Ratched jobb på et sykehus for psykisk syke. Her foregår det også fæle eksperimenter. Netflix viser serien.

«The Undoing»

Miniserien får premiere i oktober. Den er laget etter Jean Hanff Korelitz' roman «You Should Have Known» (du burde ha visst). Det handler om et par, spilt av Nicole Kidman og Hugh Grant. Livene deres snus opp ned som følge av en katastrofe. HBO Nordic viser serien.

«The Mandalorian»

Mando fortsetter sin reise i utkantene av en galakse langt, langt borte. Det eri den andre sesongen av serien. Disneys strømme-tjeneste har kommet til Norge. Dermed er det klart for denne spennende rom-fortellingen. Disney + viser serien.

«Bjørnstad»

I TV-serien spiller Ulf Stenberg rollen som en lokal hockey-helt. Han vender tilbake til hjemstedet for å trene småbyens juniorlag. HBO Nordic viser serien.

«Fargo», fjerde sesong

Igjen blir vi ledet inn i en verden av bedrag, intriger og mord. Det skjer i den iskalde delstaten Minnesota i USA. Kaoset leder oss tilbake til Fargo. Denne gangen med Chris Rock og Francesco Acquaroli i hovedrollene. HBO Nordic viser serien.

«Utopia»

Gillian Flynn som har skapt dette eventyret. Dette er en amerikansk versjon av den britiske originalen fra 2013. Den kjente skuespilleren John Cusack er med. Amazon Prime viser serien.

Flere TV-serier å glede seg til denne høsten:

* «The Third Day», HBO Nordic

* «We Are Who We Are», HBO Nordic

* «The Haunting of Bly Manor», Netflix

* «The Right Stuff», Disney+

* «Lyckoviken», Viaplay

* «The Crown», fjerde sesong, Netflix

* «The Morning Show», andre sesong, Apple Plus