Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tid for musikaler

Nordmenn liker å gå på musikaler. Teatrene svarer med å setter opp flere forestillinger.

«Spring Awakening» har premiere 29. januar. Det skjer på Oslo Nye Teater. Musikalen vises på Trøndelag Teater i Trondheim 10. april. Stykket er tett, rocka og spenstig. Historien er om unge mennesker som er på vei mot å blir voksne.

Wendla blir forelsket i Melkior. De går på en streng skole. Begge blir forelsket for første gang i sitt liv. Stykket ble vist første gang på Broadway i USA i 2006. Det har vunnet åtte Tony Awards. Det er en amerikansk teater-pris.

For 27 år siden satte Rogaland Teater i Stavanger opp musikalen «Little Shop of Horrors». 30. januar dukker den opp på ny. «Little Shop of Horrors» er en skrekkmusikal. Vi møter Seymour Krelbourn. Han er en nerd som jobber i en blomsterbutikk. Han er opptatt av sjeldne planter. Han gjør en avtale med en liten plante for å vinne jenta han elsker. Men den merkelige planten trenger blod for å overleve.

21. april viser teateret «Jungelboken». Den er laget fra Rudyard Kiplings bok om Mowgli. I denne versjonen er vi midt i asfalt-jungelen. Bjørnen Baloo er en gammel og sliten boksetrener. Panteren Bagheera er transvestitt. Tigeren Shere Khan er en livsfarlig ekstremist. Mowgli må finne sin egen vei ut av denne jungelen.

Agder Teater er i Kristiansand. De satser også på en klassisk oppsetning. De viser «Spelemann på taket». Historien er fra en landsby i Russland for mer enn 100 år siden. Jødene blir behandlet dårlig. Den fattige bonden og melkemannen Tevye har en stor rolle. Han har døtre som er klare for å gifte seg. De vil bestemme over sine egne liv og hvem de skal gifte seg med.

Den Nasjonale Scene i Bergen har premiere på musikalen «Company» 23. januar. Den er skrevet av Stephen Sondheim. Bobby er den eneste blant vennene som ikke har kjæreste. Bobby tenker mye på par og samliv. Han nyter å være singel.

5. februar er det premiere på «Familien – August: Osage County». Det skjer på Det Norske Teatret i Oslo. Når familie og slekt kommer sammen blir det mange pinlige avsløringer. Stykket ligner på moderne familiedramaer som den danske filmen «Festen».