Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tøff pop-dronning til Oslo

Robyn har jobbet hardt for å bli Sveriges pop-dronning. Fredag opptrer hun i Oslo Spektrum.

Den svenske artisten har en lang karriere bak seg. Men først i fjor ble Robyn super-stjerne. På under ett år ga 31-åringen ut tre album. Og anmelderne elsket henne. Låta «Dancing on my own» ble en av fjorårets største hits i Europa og USA. Og konsertene hennes ble utsolgt på få minutter.

- Robyn har et utrolig musikalsk talent. Hun bruker oppskriften til pop-gruppen Abba. Det betyr triste tekster og glad musikk, sier musikk-anmelder Elisabeth Bie til Klar Tale. Hun mener Robyn har funnet oppskriften på suksess.

Mange av sangene til Robyn handler om ensomhet og det å være annerledes. De handler også om selvstendighet og mot.

Bie kåret samleplata «Body Talk» til et av de ti beste albumene i 2010.

- Hun ga ut tre fantastiske album i fjor. Og hun har laget den mest fengende pop-musikken som finnes, sier musikk-anmelderen.

Men Robyn har jobbet hardt for å komme dit hun er i dag. Da hun var 11 år, skrev hun sin første sang. Så ble hun oppdaget av et plateselskap. Og albumet «Robyn is here» kom i 1997.

- Robyn har utviklet seg mye siden 1990-tallet. Da var hun et tenårings-idol. Hun var mer som et produkt, sier Bie.

I 2004 bestemte Robyn seg for å bryte samarbeidet med plateselskapet. Hun ville bestemme over sin egen musikk.

– Robyn ville gi ut musikk på egenhånd. Hun møtte mye motgang. Men hun jobbet hardt og gjorde alt selv, sier Bie.

Artisten startet sitt eget plateselskap. I 2005 kom albumet «Robyn». Musikken var blant annet inspirert av elektronika og rap. Plata ble kåret til årets album i Sverige. Hun fikk også prisen for beste kvinnelige pop-artist.

Så kom albumene «Body talk Pt. 1», «Body talk Pt. 2» og «Body talk Pt. 3» i fjor. Og plutselig var Robyn en av Europas største pop-stjerner. Hun er også et stort forbilde for mange unge jenter. Fredag kommer tusenvis av dem til Oslo Spektrum for å høre henne.

– Robyn er tøff og selvstendig. Hun har vist en utrolig sterk vilje. Og hun har fått det til. Derfor blir hun respektert og lyttet til, sier Bie.