Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tre kjente personer døde i dag

Tre personer som har betydd mye for kultur-livet i Norge, døde i dag. Det er jurist og forfatter Jon Bing, kultur-kjendis Tor Milde og platedirektør Per Eirik Johansen.

Tre personer fra kultur-livet døde onsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Det er tilfeldig at de tre døde samme dag.

Forfatter og professor Jon Bing har slitt med dårlig helse i ti år. Han ble 69 år gammel. Sammen med Tor Åge Bringsværd har han gitt ut en rekke bøker, skuespill og TV-manus innen science fiction. Han var også kjent for sine fagbøker innenfor juss og data. Bing fikk mange æres-priser fra universiteter og bedrifter for sin forskning.

 

Tor Milde døde også onsdag. Han ble 61 år gammel. Milde døde på Ullevål sykehus etter å ha blitt syk for kort tid siden. Det skriver nettavisa vg.no

Milde startet karrieren som journalist da han startet bladet Hits. Siden den gang har han vært redaktør i bladet Topp. Og han har vært musikkjournalist i VG. Det skriver NTB. Mange husker ham også som dommer i sangkonkurransen Idol på TV 2 i 2005 og 2006.

– Få har betydd så mye for populær-kultur i Norge som Tor de siste 30 årene. Vi i VG har hatt glede av å bruke ham som medarbeider i over 15 år. Jeg har også hatt den store gleden av å være hans venn. Vi mottar meldingen om Tors død med sorg, sier redaksjonssjef Espen Olsen Langfeldt i VG.

 

Også Per Eirik Johansen døde natt til onsdag. Han ble bare 54 år gammel. Han er tidligere direktør for plateselskapet Emi Norge. Han er også kjent som manager for artisten Sivert Høyem og Jarle Bernhoft. Og han var den som oppdaget artisten Lene Marlin.

Johansen vokste opp i Tromsø. Han har vært musiker i flere band. Siden i fjor har han bodd i New York med familien, skriver avisa Nordlys.

Per Eirik Johansen er også kjent som platedirektøren som oppdaget artisten Lene Marlin. Han har samarbeidet tett med henne i flere år etter gjennombruddet. Han var på besøk i Oslo da han døde.