Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trendy med feminin ull

Ull er mer enn mønstrete strikke-gensere og skjerf som klør. Det viste designerne under åpningen av Oslo Fashion Week.

Tirsdag kveld ble Oslo Fashion Week (OFW) åpnet. Under den norske moteuka får både helt ferske og mer kjente designere vise fram klærne sine. Nå er det trender for høsten og vinteren i 2011 og 2012 som gjelder. Moteverdenen planlegger allerede nå hvilke plagg som blir viktige etter sommeren.

OFW er fra 14. februar til 20. februar.

LES MER HER: Vårens «må ha»-moter

Klær laget av ull var noe av det som ble vist fram tirsdag. Designerne Haaning & Htoon viste fram ullplagg. Klærne passer for jenter som liker å være feminine, tror designerne.

– Vår kolleksjon er veldig feminin. Den er ikke typisk for nordiske kvinner. Klærne skal minne om den kvinnelige sensualiteten i de latinske landene, sier designer Marianne Groos Haaning til nyhetsbyrået NTB. Det er blant annet i Italia, Spania og Frankrike.

LES MER HER: Norges beste designere

Haaning & Htoon har fått mye skryt i det siste. De vant nylig Nåløyet-kåringen. Det er en pris som magasinet Henne deler ut til norske designere.

Haaning & Htoon deltar på moteuka i Oslo for første gang. De mener de utfyller hverandre.

– Marianne vet hva jenter vil gå med. Jeg legger til det menn ønsker å se, forklarer designer Min Htoon.

LES MER HER: Mote med god samvittighet

Også designerne til Heimen Husflid viste klær laget av ull. De har startet prosjektet «The Cool Project». Hensikten er å vise at ull er kult.

– Vi skal friske opp det etnisk norske. Vi trenger en ny driv inn i fremtiden, sier Kjersti Hamre. Hun er daglig leder i Heimen.