Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trodde du at Clarkson var ille?

BBC har funnet ny mann som skal lede bilprogrammet Top Gear. Men Chris Evans har ikke noe bedre rykte en eks-programleder Jeremy Clarkson.

Onsdag var det klart. Chris Evans blir den nye programlederen i BBC-programmet «Top Gear».

Evans er kjent som programleder både på radio og TV:

– Jeg lover jeg vil gjøre alt jeg kan for å respektere programmets historie, og samtidig utvikle det videre, sier bilentusiasten. Han har skrevet under på en kontrakt på tre år med BBC, skriver nyhetsbyrået NTB.

Evans kaller «Top Gear» for sitt favorittprogram. Han er selv glad i biler, og har flere Ferrarier i bilsamlingen sin.

Clarkson ble tvunget til å slutte som programleder i Top Gear. Det skjedde etter at han slo til en produsent og snakket stygt om sjefene i etterkant. Det var store protester mot dette av folk som elsker programmet. Også tidligere skal det har vært episoder med Clarkson, ifølge britiske medier.

Men den nye programlederen er ikke verdens letteste han, heller, ifølge avisa Brisbanetimes.com. Chris Evans har også en vill fortid.

Han har et rykte på seg for å gå hardt ut mot autoriteter. Og han har selv sagt drøye ting på radio. Det har de han jobbet for måttet beklage, skriver avisa.

I 1996 kom han med dypt sårende kommentarer om jødinnen Anne Frank, som døde i konsentrasjonsleir.

Evans har også fornærmet produsent Holly Samos på lufta. Han måtte også tåle krass kritikk da han hadde en stirrekonkurranse mellom barn på showet TFI Friday. Han lovet at de skulle vinne en bil eller båt til sine foreldre, som selvsagt ikke var riktig.

Han har også fyllekjørt og kræsjet bilen har satt i. Og hans daværende kone ringte jobben hans. Hun fortalte at han satt på pub istedenfor å dra på jobb. Da måtte han slutte i Scottish Media Group.

De siste årene skal Evans derimot ha roet seg. Han har blant annet giftet seg for tredje gang og ledet frokostshowet på BBC Radio 2.

Nå skal han jo forholde seg til biler isteden. Det er foreløpig uklart hvem han skal lede «Top Gear» sammen med. Både Richard Hammond og James May er ute av programmet. De har sagt at det er uaktuelt å fortsette uten Jeremy Clarkson. «Top Gear» er ett av verdens mest sette TV-program. 350 millioner seere følger det verden over.