Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Utsetter reise til Møre og Romsdal

Kronprinsparet utsetter sin planlagte tur til Møre og Romsdal. Isteden skal de delta på regjeringens nasjonale minne-markering etter terror-angrepene.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har bestemt seg for å utsette en reise til Møre og Romsdal. Årsaken er at de skal delta på regjeringens minne-markering. Den er for å minnes ofrene etter terror-angrepene. De skjedde ved regjeringens bygg i Oslo og på Arbeiderpartiets sommerleir på Utøya 22. juli. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kronprinsparet skulle besøke kommunene Stranda, Herøy, Hareid, Haram, Molde og Rauma i Møre og Romsdal. Reisen skulle vare fra 19. til 22. august. Kronprinsparet vil isteden gjøre reisen til våren, melder Slottet.

I tillegg til kronprinsparet vil kong Harald og dronning Sonja delta på minne-markeringen den 21. august. Det vil også prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, og prinsesse Astrid, fru Ferner.

Kronprinsparet hadde planlagt to turer til forskjellige fylker i sommer. Det skulle være en feiring av deres bryllupsdag. 25. august er det ti år siden de giftet seg.

Nå er altså den første turen utsatt. Men turen til Hedmark og kommunene Folldal og Stor-Elvdal går som planlagt. Det skjer 22. til 23. august.