Kultur

Vant bokpris med tegneserie

Malin Falch ble barnas favoritt. Hun vant pris for sin bok med tegneserier.

Tegneserie-forfatter Malin Falch vant bokhandelen ARKs barnebok-pris. Hun fikk prisen for en bok med tegneserier.

25 år gamle Falch er den yngste som har fått denne prisen. Og for første gang var en tegneserie nominert. Falch får prisen for boka «Nordlys. Reisen til Jotundalen» fra forlaget Egmont Kids Media.

Forfatteren selv trodde først ikke det hun hørte. Hun ble kåret som vinner av femte-, sjette- og sjuende-klassinger fra hele landet.

– Jeg kunne virkelig ikke tro det. Jeg skriver jo for barn. Og jeg er så sinnssykt glad for denne prisen. Det er fordi det er barn som bestemmer vinneren, sier hun i en kommentar.

– Falch er illustratøren som ble forfatter ved en ren tilfeldighet. Nå har hun vunnet den gjeveste barnebok-prisen i landet, sier Maria Cecilie Granli Brekke. Hun er kategorisjef i ARK.

Falch kommer fra Trondheim. Men hun har utdannelse fra San Francisco i USA. På Academy of Art-universitetet fikk hun tre studentpriser.

Hun jobbet for spilldesign-selskapet Zynga. Så sluttet hun og flyttet tilbake til Norge. Her begynte hun å jobbe med «Nordlys»-serien. Boka hennes er nemlig første bok i det som skal bli en serie.

Falch har tidligere fått Pondusprisen for boka. Hun har sagt dette til nyhetsbyrået NTB tidligere:

– Ideen var å lage noe jeg selv ville likt å finne i bokhylla da jeg var barn. Så det at barn forteller meg at de liker boka, er ekstra stas.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå