Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vant fire priser

Filmen «Børning» gjorde det godt da filmprisene Amanda ble delt ut. Nå håper de som laget filmen at det kommer en oppfølger.

Filmen «Børning» av Hallvard Bræin vant fire priser. Årets Amanda-priser ble delt ut i Haugesund lørdag kveld. Filmen vant blant annet prisen for beste norske kinofilm. Så vant den prisen Folkets Amanda.

Nå håper Bræin og produsent John M. Jacobsen at oppfølgeren kan få pengestøtte – før snøen kommer.

– Det er tusenvis av mennesker bak denne filmen her. Tusen takk, sa en glad regissør etter prisene.

Filmen handler om Roy. Han har dilla på biler. Så blir han viklet inn i det største ulovlige bilracet i Norge noensinne. Bilene kjører fra sør til nord i Norge.

Amanda-prisene er starten på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Før de nye filmene får oppmerksomhet, skal fjorårets filmer få heder og ære.

19 priser ble delt ut. Så ble Amanda-komiteens ærespris delt ut i tillegg. Den gikk i år til filmregissør Vibeke Løkkeberg for hennes innsats i filmbransjen.

Ine Marie Wilmann fikk Amanda for beste kvinnelige skuespiller i filmen «De nærmeste». Og erfarne Bjørn Sundquist fikk sin femte pris gjennom karrieren. Denne gang for beste mannlige skuespiller i rollen som bitter møbelhandler i «Her er Harold».

– Dette er den prisen jeg setter høyest. Rollen som Harold traff meg. Jeg forsto den veldig fort. Det er viktig for meg i alle roller, sa en rørt Sundquist etter å ha mottatt prisen.