Kultur

Vant Nordisk råds pris

Onsdag kveld ble Nordisk råds pris for beste barne- og ungdomsbok utdelt. Den norske forfatteren Håkon Øvreås og tegneren Øyvind Torseter vant prisen.

Onsdag kveld delte Nordisk råd ut flere priser. Blant annet for beste barne- og ungdomsbok. Den norske forfatteren Håkon Øvreås og tegneren Øyvind Torseter vant prisen. Det var for boka «Brune». Den handler om gutten Rune. Om natten er han superhelten Rune Brune. Rune Brune er ikke redd for noen ting.

LES MER HER: – Pinlig å bli nominert igjen

– Som barnebok fyller «Brune» et tomrom. Det er mellom bøker for de minste og bøker for ungdom. Det er en fortelling med klassiske kvaliteter. Boka er også med på å fornye fortellingen for barn, i norsk og nordisk tradisjon, sa juryen om vinnerne. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg vil takke kjæresten min Mona, barna mine som jeg bruker som eksperter, og forlaget. Og Øyvind som ville være med å lage bok, sa Øvreås onsdag til kanalen NRK.

Den finske forfatteren Kjell Westö fikk onsdag Nordisk råds litteraturpris. Det var for romanen «Svik 38». Islendingene Benedikt Erlingsson og Fridrik Thór Fridriksson vant Nordisk råds filmpris. Det var for filmen «Om hester og menn».

Den danske komponisten Simon Steen-Andersen fikk musikkprisen for verket «Black Box Music».

LES MER HER: Kan vinne Nordisk råds musikkpris

Reykjavik kommune i Island fikk Nordisk råds natur- og miljøpris. Det var for å bruke drikkevann bedre og bruke fjernvarme og jordvarme.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå