Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Venter på skandalene

Kan vi vente oss kjole i rått kjøtt, krone med tagger eller bar rumpe? Artisten Lady Gaga er klar for Norge.

I dag (lørdag) og søndag vil sanger som «Bad romance» og «Alejandro» runge over Oslo. Da kommer sangeren og mote-ikonet Lady Gaga. Hun skal ha to konserter i Oslo Spektrum. Lady Gaga liker å sjokkere folk, særlig med rare klær. Hva blir skandalene i Oslo?

I forrige måned kledde artisten seg i rått kjøtt. Hun kom også i en kjole som dekket hele kroppen bortsett fra rumpa. Lady Gaga har kommet til en flyplass med håndjern på seg. I bursdager gir hun gjerne bort en pisk som gave. Arrangørene regner med å tjene 1 milliard kroner på turnéen hennes. Hva gjør 24-åringen så populær?

LES MER HER: Fikk åtte priser

– Lady Gaga lager veldig solide, gode poplåter. Det er sanger som alle kan danse til, både unge og eldre. Hun er populær fordi hun lager bra sanger. Andre som hadde kledd seg som henne, ville blitt sendt til den omstridte kunst-utstillingen «Høstutstillingen», sier Asbjørn Slettemark. Han er programleder i NRKs musikk-program Lydverket.

Slettemark mener at popstjernen har vært flink til å bruke sosiale nettsteder som Facebook. Artisten finner stadig på nye ting og dyrker seg selv som kjendis.

– Lady Gaga tenker at all presse er god presse. Hun kommer fra New York i USA. Der er de vant til å leke med imaget. Lady Gaga dukket plutselig opp som en stram forretnings-kvinne. Hun så ut som USAs utenriksminister Hillary Clinton. Det var utrolig morsomt, sier program-lederen.

Slettemark sitter ikke hjemme og hører på Lady Gaga. Men han er fascinert av artisten og hører gjerne etter når sangene spilles på radio. Slettemark mener at Lady Gaga minner om artistene Madonna, Blondie og Cindy Lauper. De er selvbevisste kvinner, ifølge program-lederen.

– Jeg tror ikke Lady Gaga klarer å overraske oss like mye framover. Hun må lage et nytt, kjempebra album for å bygge videre på karrieren sin, sier Slettemark.

Emneord

kultur lady gaga