Kultur

Verden vil ha det gøy på landet

Kanalen TVNorge har gjort en historisk avtale. TV-konseptet «Gøy på landet» skal ut i verden.

En historisk avtale er inngått mellom kanalen TVNorge og produksjons-selskapene Monster Format og Endemol. Det melder den norske kanalen.

Det store selskapet Endemol har kjøpt konseptet til TVNorge sitt program «Gøy på landet». Et konsept er en idé til hvordan et program skal være. Programmet kan nå produseres og sendes i mer enn 35 land.

LES MER HER: Slik blir TV-høsten

Selskapene begynte å snakke om kjøpet i oktober. De ble raskt enige.

– Aldri før er et norsk konsept blitt solgt til så mange land. Dette er utrolig gøy. Det sier administrerende direktør i TVNorge Harald Strømme.

– Ikke minst er det fantastisk at programmet har skapt mer oppmerksomhet om Bygde-Norge. Det var denne effekten vi håpet på. Det var da vi jobbet med ideen til programmet, fortsetter Strømme.

Land hvor det snakkes engelsk, vil bli de viktigste. Det er land som Storbritannia, USA og Australia. Men også europeiske land som Tyskland, Frankrike, Russland og Nederland kan komme til å produsere sin utgave av «Gøy på landet». Programmet har fått den engelske tittelen «Babes on the bus» (Berter på bussen).

– «Babes on the Bus» vil sannsynligvis bli vist på utenlandske skjermer høsten 2012. Det vil være mange ting hentet fra det norske konseptet. Det er for eksempel seremonien med koffertene, sier Harald Strømme.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå