Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vi bruker mange flere digitale tilbud

Mange har lært seg å bruke nye løsninger mens Norge har vært korona-stengt. Mange av de sier de vil fortsette med de nye vanene.

Nordmenn har blitt mer digitale de siste ukene. 92 prosent sier at de bruker tjenester på nettet nå. Det er flere enn før korona-viruset kom til Norge. Det kan se ut til at endringen vil vare.

– Det har vært en spesiell situasjon. Folk har vært nødt til å få ting gjort på en ny måte. Noen har lært seg å bruke nettbank. Og noen har lært seg å handle mat på nett, sier Theodor Vendrig. Han er digital ekspert hos selskapet McKinsey.

De har spurt 1.200 personer om hvilke vaner de har. 92 prosent sier de bruker digitale tjenester nå. Før korona-utbruddet var det bare 72 prosent som sa det. De fleste som har begynt å bruke løsningene, sier at de vil fortsette.

Alle slags bransjer får flere brukere. Og det er flere brukere i alle aldere. Men flest blant de over 65 år. Mathandel på nett og underholdning øker mest. Det har vært mellom 50 og 60 prosent flere innom sidene. Det er også mange flere som bruker nettbank.

– Det her er det digitale skiftet. Det har skjedd en endring i hvordan vi lever. Og tallene viser at dette ikke bare er et midlertidig skifte. Det er en varig endring. Det er en ny normal, sier Vendrig.