Kultur

Vil du lage film?

Nå kan du bli 100.000 kroner rikere med din egen kortfilm. Barnefilm-festivalen i Kristiansand vil lokke filmskapere med penger.

For tredje gang prøver film-bransjen å lokke til seg manus-forfattere. Bransjen ønsker nye film-fortellinger for barn.

Det er Kristiansand internasjonale barne-filmfestival og Sørnorsk filmsenter som lager konkurransen. Premien er på 100.000 kroner. Vinneren av beste kortfilm-manus skal kåres under barnefilm-festivalen. Den skjer fra 3. til 7. mai i Kristiansand.

Fristen for innlevering manus er 15. mars. I fjor fikk manus-konkurransen inn 52 bidrag. Vinneren ble Mads Eriksen. Han skrev manuset «Min bror Mikael».

– Drømmen om å skrive har jeg båret på siden jeg var liten gutt. Jeg var åtte år da faren min kom hjem, bærende på et gammelt monster av en skrivemaskin. Han hadde reddet den fra døden i en eller annen container. Den havnet på rommet mitt. Siden har jeg trykket på den hele tiden, forteller Eriksen til nettstedet Filmkraft.no.

I 2009 var det Jørn Kurt Bergo som vant. Han skrev manuset til kortfilmen «Kjøttsår».

Filmen «Kjøttsår» har premiere under årets barnefilm-festival. Den har fått penge-støtte fra både Sørnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Cultiva og Norsk film-institutt.

– Hensikten med konkurransen er å få flere film-fortellinger av fantasi-historier for barn og unge. De to første vinnerne er begge gode på å lage historier på en smart og underholdende måte. Jeg er veldig spent på årets bidrag til manus-konkurransen, sier Danckert Monrad-Krohn til nyhetsbyrået NTB. Han er leder for barnefilm-festivalen i Kristiansand.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå