Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil gi magi i jula

Alexander Haugaas vil bruke julaften til å få ting til å forsvinne. Tryllekunstneren drar gratis rundt og tryller for folk.

For fem år siden ble tryllekunstner Alexander Haugaas kjent i TV-programmet «Norske Talenter». Han var veldig flink med kort. Denne julaften vil han spre litt gratis magi til folk. På Julesentralen til avisa VG finner familier med ekstra plass og folk som er alene, sammen. De kan feire julaften. Nå tilbyr Haugaas å komme hjem til folk i Oslo-området. Det gjør han gratis.

– Jeg vil dra til folk som trenger ekstra mye oppmerksomhet denne dagen. Folk som er alene i jula, opplever ofte ikke kultur ellers i året heller. Jeg vil spre gleden ved å trylle, forteller han til klartale.no.

Haugaas ble raskt kontaktet av to steder som samler større grupper med folk. Men han håper at noen vil ha besøk i vanlige hjem også. Under besøket vil de se raske fingre som flytter på kort og mynter. Kortene forsvinner og dukker opp nye steder. Tau i flere deler smelter plutselig sammen. Haugaas klipper tau og skyver på knuter.

– Jeg forklarer litt av det jeg gjør til barn. Noen voksne kan bli irritert over at de ikke forstår hvordan jeg trikser, sier tryllekunstneren.

Haugaas håper at særlig barna liker magien.

– Mange får tryllesett til jul. Jeg håper flere av dem blir interessert i å drive med dette videre, sier han.

Selv begynte han med trylling som 13-åring. Han kjøpte ivrig stadig flere tryllesett. Etter hvert ble han flink med kort mellom fingrene. Som 17-åring ble han kjent på TV-skjermen. Før «Norske Talenter» brukte Haugaas tre timer hver dag på trylling. Han slet ut to kortstokker per uke. Da han var på TV, ble det mye oppmerksomhet å takle.

- Men det var utrolig moro. Jeg håper folk synes det jeg gjør er spennende, og at jeg har betydd noe for dem. Jeg håper også andre artister får idéen om å gi av seg selv på julaften, sier tryllekunstneren.