Kultur

Vil ha eget radioprogram

Rapperne Jaa9 og OnklP er tilbake. De vil ha eget program på NRK P3.

– Vi har kjent hverandre lenge og har opplevd mye sammen. Det er egentlig bare å slippe seg løs og se hva som skjer. Det ville vi gjort på lufta i radioen. Det er jo ikke akkurat sjelden at vi bare sitter og snakker tull. Sånn ellers også, sier Johnny Engdal Silseth til avisa Dagbladet. Silseth kaller seg Jaa9 og er med i gruppa Jaa9 og Onklp sammen med Pål Tøien. Han kaller seg OnklP.

De startet i rapgruppa Dirty Oppland. Det er en rap-gruppe med tolv medlemmer fra Lillehammer. De mest kjente artistene fra gruppa er Jaa9 & OnklP. De har gitt ut platene «Sjåre Brymæ» og «Sellout». Den siste kom ut høsten 2009.

Onkl P har også gitt ut et soloalbum. Det heter «Det kunne vært deg». Plata ble nominert til årets norske hip-hop album.

Tidligere i år laget radiokalanen NRK P3 en konkurranse. Da kunne du sende inn demoer til nye humorprogram. Det er et prøveopptak til et nytt radioprogram. Det kalles også for en pilot. Kanalen fikk inn over hundre piloter. Blant dem var programmet «Bestevenn med Erlend og Steinjo». Programmet har overtatt sendetiden til det populære «Radioresepsjonen».

Men Engdal Silseth og Tøien ville også lage radio. De lagde et prøveprogram hjemme i stua. Nå har de laget en profesjonell utgave i et NRK-studio.
– Radio er morsomt når det lages av morsomme folk som har noe å komme med. Selv er vi ganske ærlige og rett fram. Det er for tidlig å si om det blir noe av, sier Engdal Silseth. Det skriver nettavisa Dagbladet.no.

De får med seg en tredje kompis fra gruppa Dirty Oppland. Men Engdal Silseth og Tøien understreker at det er snakk om et vanlig humorprogram. Ikke noe hip hop-show.

Ledelsen i NRK P3 vil ikke svare på om de unge rapperne får eget program.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå