Kultur

Vil ikke ha Spellemann

Susanne Sundfør er nominert til Spellemann som årets kvinnelige artist. Det sier hun nei takk til.

Artisen Susanne Sundfør er nominert til musikkprisen Spellemann som årets kvinnelige artist. Sundfør har sendt en e-post til styret for Spellemann-prisen. Hun skriver at hun ikke vil nomineres. Årsaken er at prisen ikke passer hennes personlige holdninger. Hun synes det er feil at det er en pris til kvinner og en til menn.

Sammen med artistene Ingrid Olava og Odd Nordstoga er Sundfør nominert til hele tre Spellemannpriser. Hun ga ut albumet «The Brothel» i fjor.

LES MER HER: Nye mot gamle

Hun sier ja til to av nominasjonene. Det er i kategoriene årets tekstforfatter og årets populær-komponist.

– Det er synd at Susanne Sundfør velger å trekke seg fra nominasjonen. Men det er ingen dramatikk i dette. Vi respekterer det naturligvis. Ingen skal bli nominert eller motta prisen mot sin vilje, sier Marte Thorsby til nyhetsbyrået NTB. Hun er styreleder i Spellemann AS.

De øvrige nominerte i klassen for årets kvinnelige artist er artistene Ingrid Olava, Ida Maria og Christel Alsos. Forrige gang Susanne Sundfør var nominert til Spellemann ble det også bråk. Da vant hun, gikk opp på scenen og sa:

– Jeg er først og fremst artist. Ikke først og fremst kvinne.

Etter dette kritiserte artisten Ane Brun Spellemann-komiteen for fortsatt å skille mellom mannlige og kvinnelige artister, skriver nettavisa Dagbladet.no.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå