Kultur

Vil ikke si unnskyld

Rekordmange har klaget på programlederen Fredrik Skavlan. Men han nekter å si unnskyld for intervjuet som ble sendt på TV fredag kveld.

Det er ikke aktuelt å si unnskyld. Det mener Skavlan selv. Fredag ble lederen i partiet Sverigedemokraterna intervjuet av Skavlan på kanalen NRK. Mange mener Jimmie Åkesson ikke ble behandlet med respekt av programlederen.

Det er kommet inn 3.000 klager til Kringkastingsrådet. Dette rådet tar imot klager etter TV-program som blir sendt på NRK.

Under intervjuet spurte Skavlan blant annet om partiet fortsatt vil felle alle regjeringer som jobber for økt innvandring.

Programlederen viste til ordbruk som «parasitter» og «jødesvin» fra personer som er knyttet til partiet.

– Svært mange av klagerne mener Skavlan oppførte seg dårlig. Det sier sekretær Erik Berg-Hansen i Kringskastingsrådet til avisa Aftenposten.

Mange reagerte på at Åkesson ikke fikk snakke ut. Han ble avbrutt flere ganger. Åkesson var også sykemeldt under intervjuet, men på vei tilbake til politikken.

– Flere mener at Skavlan tråkket på en mann som ligger nede, sier Berg-Hansen.

Skavlan forstår ikke hvorfor han skal beklage.

– Vi stilte helt normale spørsmål. Både om hans helse og at han nå skal tilbake i rollen som partileder, sier Skavlan ifølge nyhetsbyrået NTB.

Han sier at det var Åkesson som tok kontakt for å få være gjest i programmet.

Også medlemmer i Sverigedemokraterna reagerer på Skavlan.

– Jimmie Åkesson blir snakket til på en usmakelig måte, sier Mattias Bäckström Johansson til avisa Dagbladet.

LES MER HER: – Må tåle tøffe spørsmål

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå