Kultur

Vil nå unge lyttere

Radioteatret vil nå unge lyttere. Derfor satser de på internett, Twitter, og podkast.

– Henger vi ikke med og er til stede på nettet, dør Radioteatret, sier Nils Heyerdahl. Han er sjef for Radioteateret.

Radioteatret har flest lyttere over 60 år.

– Vi vil gjerne beholde dem. Men vi bør få tak i de yngre også. Det er ikke de som hører mest på radio. Skal vi nå de unge må vi ut på nettet med stoffet vårt, sier Heyerdahl.

Serien om Lars og Rakel er ny. Den skal passe unge lyttere. Paret er i trettiårene. De møtte hverandre på nettsamfunnet Twitter. Lytterne blir kjent med dem ved å høre korte episoder på internett.

Lytterne kan laste ned episodene gratis på podkast eller direkte fra iTunes. Lars og Rakel har også en egen Facebook-gruppe. De skriver også meldinger på Twitter hver dag.

– Det er veldig gøy å holde kontakt med publikum på Twitter. Vi får et inntrykk av hva de er opptatt av, sier Camilla Liby Clausen. Hun har skrevet mange av episodene.

Den fulle versjonen av episodene sendes på programmet Sånn er livet på NRK P1. Episodene er på seks minutter til åtte minutter. Nitimen sender de korte versjonene på fredager. De er bare på to minutter.

Radioteatret har også lagt ut seks grøssere på internett. De kan høres på YouTube, iTunes eller nrk.no. Grøsserne er på rundt ti minutter. De er skrevet av Radioteatrets egne lyttere.

De to første månedene grøsserne lå ute ble de lastet ned 37.000 ganger.

– Vi er superfornøyde. 37.000 nedlastninger på to måneder er mye mer enn vi hadde forventet, sier Else Barratt-Due. Hun er krimsjef i Radioteatret.

Seks nye grøssere blir lagt ut på nrk.no før påske.

– Også disse er skrevet av lytterne. De er produsert i studio med profesjonelle skuespillere. Skuespillerne synes det er kjempegøy å jobbe med dette. Det går kjapt. Vi lager en grøsser på én dag, sier Barratt-Due.

Nils Heyerdahl håper at unge hører mer på Radioteatret.

– Vi vet jo at den gode historien fascinerer, men vi må nå de yngre lytterne. De må oppdage at vi er der. Da tror vi at nettet er måten, sier Heyerdahl.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå