Kultur

Vil vinne med mat fra Norge

Christian André Pettersen er med i konkurransen Bocuse d'Or. Han skal lage fransk mat, men har med seg råvarer fra Norge.

Norske Christian André Pettersen er i gang. Han kjemper om seieren i konkurransen Bocuse d'Or. Det er en vanskelig konkurranse for kokker, skriver nyhetsbyrået NTB.

Bocuse d'Or er et slags verdens-mesterskap (VM) i fransk kokkekunst.

Da Pettersen var ni år gammel, lovet han faren sin noe. Han ville bli verdens beste kokk.

– Jeg skulle vinne VM. Det lovet jeg pappa før han døde. Jeg har trent og jobbet hardt for det, sier han til kanalen TV 2.

Konkurransen startet tirsdag formiddag. 24 kokker kjemper om den gjeve Bocuse d'Or-tittelen.

Pettersen er 29 år gammel. Han kommer fra Bodø i Nordland. Han jobber som kjøkkensjef på Mondo i Sandnes i Rogaland.

Kokkene skal lage en fatrett. De skal bruke kalvecarré fra fransk kalv som råvare. Kalvecarreen skal serveres hel, eller i to deler. Den skal følges av brissel, nyrer, lever eller skank.

I tillegg skal det lages en tallerken-rett. Det skal være en chartreuse med skjell og grønnsaker, ifølge NTB.

Pettersen har med seg noen råvarer fra Norge. Som purre fra Jæren og tang fra Lofoten, skriver avisa Stavanger Aftenblad.

Bocuse d'Or arrangeres hvert andre år i Lyon i Frankrike. Den ble arrangert for første gang i 1987. Fem nordmenn har vunnet. Disse er Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem, Geir Skeie og Ørjan Johannessen. I tillegg har Norge vunnet tre sølv og to bronse.

Norge har i dag like mange medaljer som Frankrike. Årets vinner skal kåres onsdag kveld.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå