Kultur

Ville lage film som datteren kunne se

Skuespiller Salma Hayek spiller en tøff katt i filmen «Pus med støvler». Hun tok jobben fordi hun ville at datteren skulle kunne se mamma på film.

I filmen «Pus med støvler» spiller 45 år gamle Salma Hayek katten Kitty Fløyelspote. Årsaken er Hayeks fire år gamle datter Valentina, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg har spilt i så mange filmer som Valentina er for ung til å se. Jeg likte tanken på å gjøre en film som hun kunne se. Noen av filmene jeg har spilt i vil jeg trolig aldri ønske at hun skal se. Jeg passer veldig nøye på hva hun får se og ikke, sier Hayek til bladet Redbook.

Men denne filmen kan hun trygt ta med datteren sin på. I filmen er Hayek stemmen til pusen Kitty Fløyelspote. Hun er kjæresten til Katten med støvlene. Skuespiller Antonio Banderas har stemmen til Katten med støvlene. Katten med støvlene er kjent fra filmene om trollet Shrek. Nå har han fått hovedrollen i sin egen film. Sammen med Kitty drar han ut på en helte-modig reise.

Men de mer voksne beundrerne av Salma Hayek behøver ikke bekymre seg. Hun har ikke tenkt til å holde seg til barnefilmer framover. Hun vil fortsatt spille i spenningsfilmer. Og hun har allerede spilt en rolle i den nye filmen «Savages» som er laget av Oliver Stone.

– Jeg spiller dronningen av en narko-bande. Stone spurte om jeg hadde blitt mildere siden jeg er blitt mor. Jeg svarte «ja, men jeg kan også spille djevelen hvis jeg må. For jeg er uansett skuespiller», sier Hayek.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå