Kultur

Ville si nei til «Star Wars»

Regissør J.J. Abrams ble skremt da han fikk tilbud om å lage den sjuende «Star Wars»-filmen.

J.J. Abrams hadde egentlig tenkt å takke nei. Han fikk tilbud om å regissere ny «Star Wars»-film. Men han sa ikke nei.

Jobbtilbudet kom nærmest som et sjokk for filmregissøren. Vil han gjøre det like bra som George Lucas, regissøren som ble verdenskjent for å ha laget filmene?

– Det var et veldig skremmende forslag. Jeg følte at jeg hadde gjort nok oppfølgere. Jeg ville ikke lage flere, sier han.

Men så ombestemte han seg. Det føltes plutselig helt riktig at han skulle regissere filmen, som blir den sjuende i rekka. I desember får vi se resultatet.

Filmen «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens» går flere tiår tilbake i tid fra «Star Wars: Episode VI. Return of the Jedi». Denne filmen kom ut i 1983. Men det er kommet flere «Star Wars»-filmer etter denne.

Filmene hører til sjangeren science fiction. De foregår i en galakse uten navn. Tidspunktet er også ukjent, men vi vet handlingen har skjedd for lenge siden. I galaksen finnes det mange merkelige vesen og mye drama.

Handlingen i film nummer sju er hemmelig. Men karakterene Han Solo, Chewbacca, prinsesse Leia, Luke Skywalker og robotene R2D2 og C3PO er på plass.

Oscar Isaac, Daisy Ridley og John Boyega har hovedrollene.

Filmen starter på en ørkenplanet der noen karakterer møter hverandre og slår følge.

Regissør Abrams så sin første «Star Wars»-film da han var 11 år. Han kommer ikke til å glemme den.

– Det var som å bli ført til en annen verden. Jeg trodde på det jeg så. Det var hjerte og håp i fortellingen, sier han.

Det finnes millioner av «Star Wars»-fans over hele verden. Det er blitt lager TV-serier, tegneserier, dataspill og leker, i tillegg til hovedfilmene.

Nå venter verden spent på den nye filmen.

– Jeg vet at jeg ikke kan gjøre alle fornøyde. Vi skal hylle «Star Wars»-tradisjonen og samtidig forteller en ny historie. Jeg føler meg skrekkslagen av og til. Men mest av alt er det moro, sier Abrams.

Siste utgave

På forsiden nå